Ndryshim i madh në kabinetin e Britanisë

Gavin Williamson, Robert Buckland dhe Robert Jenrick u larguan nga kabineti; Dominic Raab u shkarkua si Sekretar i Jashtëm, por bëhet Sekretar i ri i Drejtësisë

Kryeministri britanik Boris Johnson njoftoi një ndryshim të madh në kabinetin e tij, transmeton Anadolu Agency (AA).

Gavin Williamson është bërë ministri i parë i lartë që u shkarkua nga pozita e Sekretarit të Arsimit.

“Ka qenë një privilegj të shërbej si Sekretar i Arsimit që nga viti 2019”, shkroi Williamson në Twitter.

“Pavarësisht sfidave të pandemisë globale, jam veçanërisht krenar për reformat transformuese që kam udhëhequr në arsimin post-16: në kolegjet e arsimit të mëtejshëm, agjendën tonë të aftësive, praktikat e mësimit dhe më shumë”, shtoi ai.

Robert Buckland është një tjetër ministër i lartë i larguar nga kabineti si Sekretar i Drejtësisë.

“Ishte një nder të shërbeja në qeveri për shtatë vitet e fundit dhe si Lord-Kancelar për dy vitet e fundit”, shkroi Buckland në Twitter.

Sekretari i Strehimit Robert Jenrick gjithashtu është hequr nga kabineti si Sekretar i Strehimit.

Në një zhvillim tjetër domethënës, Dominic Raab u largua nga pozita e Sekretarit të Jashtëm, por u emërua si Sekretar i ri i Drejtësisë dhe zëvendëskryeministër.

Raab kishte marrë kritika pasi ishte larguar me pushime gjatë marrjes së kontrollit nga talibanët në Afganistan muajin e kaluar dhe u fajësua për vonesë në evakuimin e qytetarëve britanikë nga vendi.

Zëvendësuese e Raab është Liz Truss, e cila ishte Sekretare e Tregtisë Ndërkombëtare.

“Elizabeth Truss është emëruar Sekretare e Shtetit për Punët e Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit. Ajo mbetet si ministre për Gratë dhe Barazitë”, tha Downing Street në një deklaratë në Twitter.

Kategoritë
BotaLajme