“Në të ardhmen mund të ishin mjek,inxhiner,artist”, gazeta hebraike publikoi fotografitë e fëmijëve palestinez që humbën jetën e tyre nga sulmet Izraelite

Ndër gazetat kryesore të shtypit të Izraelit paraqiti fotografitë e fëmijëve që humbën jetën e tyre nga sulmet e Izraelit në Gaza, transmeton Gazeta e Re

Ushtria izraelite vrau qindra palestinezë të pafajshëm në sulmet e saj në Rripin e rrethuar të Gazës më 10 maj.

Fëmijët nga Gazza ishin midis atyre që humbën jetën në sulmet që zgjatën për 11 ditë.

Faqja e parë e botimit hebraik të Haaretz nga shtypi izraelit u kushtohet fotografive të fëmijëve që humbën jetën në sulmet në Rripin e Gazës nga ushtria izraelite.

Titulli “67 fëmijë u vranë në Gaza, ky është çmimi i luftës” u përdor për lajmet, i cili përfshinte histori të fëmijëve që humbën jetën në sulmet.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë në Gaza, 254 Palestinezë, përfshirë 66 fëmijë dhe 39 gra, vdiqën për shkak të sulmeve që filluan më 10 maj dhe përfunduan me armëpushimin e arritur më 21 maj.

“Ata donin të ishin mjekë, artistë, drejtues”, raportoi gazeta mbi pikëpamjet e familjeve palestineze që humbën fëmijët e tyre në sulmet izraelite.

Derisa ndanin informacione rreth jetës në Rripin e Gazës nën persekutimin izraelit, “Fëmijët në Rripin e Gazës janë më të prekshmit. Ata zakonisht rriten në varfëri dhe me familje që vuajnë nga papunësia. Ata nuk mund të largohen nga Gaza dhe të hyjnë përsëri lirisht. në frikën e vazhdueshme të luftës. “” u përfshinë deklaratat.

Kategoritë
BotaLajme