Në ushtrinë amerikane ka më shumë se 15 mijë myslimanë

Dihet se numri i meshkujve dhe femrave muslimane në ushtrinë amerikane, e cila thuhet se është në të njëjtën anë me të gjithë ushtarët e tjerë, është më shumë se 15 mijë.

12 tetor — Shumica e ushtarëve myslimanë në ushtrinë amerikane janë me origjinë afrikane, u njoftua se ka më shumë se 15,000 ushtarë myslimanë në ushtrinë amerikane.

Dihet se numri i ushtarëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), të cilat dërgojnë ushtarë në shumë vende të botës, është shumë i lartë në vendet myslimane.

Ka edhe shumë myslimanë në kuadrot e ushtrisë së SHBA-së, e cila përgjithësisht i vendos ushtritë e saj në vendet myslimane.

Në studimet e fundit është konstatuar se numri i ushtarëve myslimanë në ushtrinë amerikane ka kaluar 15 mijë.

Mosha mesatare e ushtarëve myslimanë amerikanë, shumica e të cilëve janë afrikano-amerikanë, nga India, Pakistani dhe vendet arabe, është 21 vjeç.

Kategoritë
BotaLajme