Në vend të kishës së shkatërruar, Fata Orlović mbolli lule në oborr

Lufta ime dhe e jona që drejtësia të shërbehet zgjati për 25 vjet…

Pasi u shkatërrua kisha e ndërtuar në mënyrë të paligjshme në oborrin e Mata Fata Orlović në Konjević polje afër Bratunac, dhe Nana tha në një deklaratë për Televizionin Federal se ajo dëshironte të mbillte tulipanë në vendin ku u ndërtua, e cila ndër të tjera simbolizon dashurinë dhe bashkjetesën

Ekipi i Televizionit Federal, së bashku me anëtarët e familjes së Nana Fate, morën pjesë në mbjelljen dhe Nana shprehu dëshirën që lulet të mbillen në formën e numrit 25.

“M’u desh mua dhe luftës sonë për drejtësi të shërbeheshim për 25 vjet të gjata. Faleminderit që më vizitove përsëri dhe më ndihmove të plotësoja dëshirën time të dytë,” tha nana Fata, e cila shikonte nga ballkoni i shtëpisë së saj teksa mbillnin lule.

Ju kujtojmë se aktgjykimi i Gjykatës Evropiane ishte dashur të hiqte kishën nga prona private e gjyshes së Fata Orloviq më 1 prill të vitit të kaluar, por as ai afat nuk u përmbush. Kjo u bë vetëm më 5 qershor të këtij viti.

Kategoritë
LajmeRajoni