“Nëse dëshironi ta nxitni popullin për vaksinim shpërbleni të vaksiunarit me 50 Euro”

Një metodë e re po diskutohet në Gjermani, ku krijohen qendra vaksinimi në pjesë të ndryshme të vendit kundër epidemisë së koronavirusit.

Shkencëtarët turq Özlem Türeci dhe Uğur Şahin, të cilët janë partnerët themelues të BioNTech, kontribuan në një distancë të konsiderueshme në luftën kundër pandemisë me vaksinën që ata prodhuan.

Në lajmet e gazetës gjermane Bild, u bë thirrje për t’u dhënë një shpërblim prej 50 eurosh atyre që janë plotësisht të vaksinuar në mënyrë që të shpejtojnë vaksinimin.

Kështu, u vu re se një rënie pa karantinë është e mundur dhe një shpërblim i mundshëm monetar duhet të paguhet në mënyrë retroaktive.

Jan Schnellenbach, ekonomisti, pikëpamjet e të cilit u përfshinë, tha se të rritet shpërblimi nga 50 në 300 euro, duke thënë: “Kostoja e kësaj është shumë më poshtë se dëmi i shkaktuar nga një valë tjetër e koronavirusit.”/Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme