Nesër mbyllet Serbia, këto janë masat e ashpra kundër Coronavirusit

Autoritetet kanë vendosur që nga e mërkura të mbyllet Serbia.

Kësisoj, kryeministrja e këtij shteti, Ana Brnabiq,  theksoi se Shtabi Emergjent ka vendosur masa të ashpra.

“Gjithçka po mbyllet nga sonte, kështu që do ta shohim nga e hëna. Vetëm dyqanet ushqimore, farmacitë, pikat e karburantit do të funksionojnë, gjithçka që është e nevojshme për një jetë normale”, u shpreh ajo.

Sipas Bërnabiqit, masat janë të rrepta, por ato do të jenë në fuqi për pesë ditë, edhe pse pjesa mjekësore e Shtabit Emergjent kishte kërkuar që ato të ishin të paktën 14 ditë.

“Nëse ato do të shtyhen nga e hëna e ardhshme varet nga të gjithë ne. Unë apeloj për disiplinë maksimale, për të kuptuar situatën e sektorit tonë shëndetësor dhe punonjësve shëndetësorë të cilët kanë punuar në rrethana jashtëzakonisht të vështira për një vit, të përpiqen t’i ndihmojnë ata dhe të përpiqen t’i mbrojnë ata dhe familjet e tyre nëse disa prej nesh nuk kanë tashmë mirëkuptim të mjaftueshëm. për të mbrojtur veten dhe familjet e tyre”, tha Brnabiq.

Ajo shtoi se “kishte një bisedë të gjatë dhe të gjallë” në një përpjekje për të gjetur një ekuilibër midis tre gjërave – mbrojtja e punonjësve shëndetësorë, vendet e punës dhe mbështetja për ekonominë dhe shëndetin mendor të kombit.

Kryeministrja e Serbisë, Brnabiq  tha se ata do të punojnë në rritjen e mëtejshme të kapacitetit për testim, përfshirë testimin në pikat kufitare.

“Ne do të flasim me të gjithë në ekonomi që rrezikohet nga këto masa, bisedime shtesë me furnizues ushqimesh, por edhe muzikantë, fotografë që vuajnë për shkak të masave të tilla që janë të nevojshme”, tha ajo.

Kategoritë
LajmeRajoni