Netanyahu në siklet, pas votimit të mocionit të mosbesimit autoritetet izraelite i kërkuan ta lirojë karigën në parlament

Netanyahu, i cili dha lamtumirën pozitës së Kryeministrit në votimin e mocionit të mosbesimit në Parlamentin e Izraelit, mori një paralajmërim fyes.

Në Izrael, mandati 12-vjeçar i Benjamin Netanyahu përfundoi dje, me qeverinë e koalicionit të formuar nga partitë e opozitës duke marrë një votë besimi në Parlament.

Në votim, 60 deputetë votuan pro dhe 59 deputetë votuan kundër, dhe qeveria e koalicionit e udhëhequr nga Naftali Bennett dhe Yair Lapid mori një votëbesimi dhe u formua qeveria e 36-të në Izrael.

Pas votimit një ngjarje interesante u kap në kamera.

Netanyahu humbi vendin e tij nga Bennett, dhe autoritetet e paralajmëruan atë që të lëshonte karigën i cili ishte ulur në pozitën e kryeministrit

Kategoritë
BotaLajme