Nga 4 janari do të ndalohet tautazha me ngjyra në BE

NGA 4 JANAR e tutje, artistët e tatuazheve në Bashkimin Evropian nuk do të lejohen më të përdorin bojë, shkruan Uniland.

Rregullorja për Regjistrimin, Vlerësimin, Miratimin dhe Kufizimin e Kimikateve (REACH) ndalon rreth 4000 kimikate që gjenden zakonisht në bojërat e tatuazheve me ngjyra.

Përkatësisht, kimikatet e ndaluara thuhet se shkaktojnë kancer ose mutacione gjenetike. Disa nga kimikatet janë ndaluar më parë të përdoren për të thënë.

Metro shkruan se kimikatet e diskutueshme u ndaluan në janar të vitit të kaluar, por se prodhuesve të bojës u është zgjatur një periudhë në të cilën ata duhet të bëjnë një formulim më të sigurt të bojërave me ngjyra. Kjo periudhë skadon më 4 janar.

Mjeshtrit e tatuazheve në Bashkimin Evropian theksojnë se janë të shqetësuar sepse ndalimi i bojës me ngjyra do të dëmtojë punën e tyre. Ata mendojnë se do të duhet të refuzojnë një numër klientësh që do të kërkojnë tatuazhe me ngjyra. /Gazeta e Re

Kategoritë
BotaLajme