OKB bën bilancin e civilëve të vrarë nga fillimi i luftës në Ukrainë

Zyra për të Drejtat e Njeriut e Kombeve të Bashkuara tha se të paktën 579 civilë janë vrarë në Ukrainë që prej nisjes së luftës më 24 shkurt, dhe mbi 1,000 të tjerë janë plagosur.

Sipas këtij institucioni, 42 prej viktimave ishin fëmijë, ndërkaq 54 të tjerë janë plagosur.

Një ditë më parë, OKB-ja tha se ka dokumentuar vdekjen e 564 civilëve dhe plagosjen e 982 të tjerëve.

Shumica e viktimave janë shkaktuar nga përdorimi i armëve shpërthyese “me një zonë të gjerë ndikimi”, siç janë granatimet me artileri të rëndë dhe sulmet me raketa.

Zyrtarët e OKB-së thanë se besojnë se numri real i viktimave të jetë shumë më i lartë.

Kategoritë
BotaLajme