OKB voton sot për përjashtimin e Rusisë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara do të votojë së shpejti masën për të pezulluar Rusinë nga Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut, pasi Ukraina akuzoi trupat ruse për vrasjen e dhjetëra civilëve në qytetin e Bucha.

Shumica prej dy të tretave të votave nga asambleja e OKB-së për 193 anëtarësh në Nju Jork mund të pezullojë një shtet, nëse ka ka bërë shkelje të rënda dhe sistematike ndaj të drejtave të njeriut.

Kategoritë
BotaLajme