Organizata e Bashkëpunimit Islamik denoncon hapjen e dy zyrave të lidhura me Ambasadat Çeke dhe të Kosovës në Al-Kuds

Sekretariati i Përgjithshëm i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) ka denoncuar hapjen e dy zyrave në qytetin e pushtuar Al-Quds, të lidhur me Ambasadën Çeke dhe një tjetër të lidhur me Ambasadën e Kosovës.

Ai pohoi se ky akt i paligjshëm shkel ligjin ndërkombëtar dhe të gjitha rezolutat përkatëse të KB, veçanërisht rezolutën 478 të Këshillit të Sigurimit të KB, e cila ndalon krijimin e misioneve diplomatike në qytetin e okupuar.

Sekretariati i Përgjithshëm bëri thirrje për të abstenuar nga shkaktimi i paragjykimeve për statusin historik, ligjor dhe politik të qytetit të pushtuar Al-Kuds, i cili formon një pjesë integrale të territorit Palestinez të okupuar që nga viti 1967.

Kategoritë
BotaLajme