“Pa drita, ushqim dhe ilaçe”, banorët e Mariupolit në Ukrainë të dëshpëruar shkrijnë borën për pak ujë

Anëtarët e stafit të Mjekëve pa Kufij (MSF) kanë raportuar “kushte të rënda” të shtunën në Mariupol, Ukrainë.

Në një deklaratë të dhënë sot, 5 mars, një anëtar i stafit të MSF dha rrëfimin e mëposhtëm për CNN:

“Situata është e njëjtë si në ditët e fundit. Këtë natë granatimet ishin më të forta dhe më afër. Dje mblodhëm ujin e borës dhe shiut për të pasur pak ujë. Jemi përpjekur të marrim ujë falas sot por radha ishte e madhe. Gjithashtu donim të merrni bukë ‘sociale’ por nuk është i qartë orari dhe vendet e shpërndarjes. Sipas njerëzve, shumë dyqane ushqimore u shkatërruan nga raketat dhe gjërat e mbetura u morën nga njerëzit në nevojë të dëshpëruar. Ende pa energji, ujë, ngrohje dhe celular. Askush nuk ka dëgjuar ende për ndonjë evakuim. Farmacitë janë pa ilaçe.”

MSF tha në deklaratë se njerëzit tani janë të bllokuar në Mariupol, ku lufta mbërriti aq befas sa shumë nuk mund të iknin.

Drejtoresha e Operacioneve të MSF-së, Christine Jamet të shtunën bëri thirrje për rrugë të sigurta për të lejuar civilët të largohen nga Mariupol, duke përfshirë stafin e MSF dhe familjet e tyre.

“Civilët nuk duhet të bllokohen në një zonë lufte,” tha Jamet, duke shtuar se “njerëzit që kërkojnë siguri duhet të jenë në gjendje ta bëjnë këtë, pa frikë nga dhuna”.

 

Kategoritë
BotaLajme