Palestinezët e Gazës endë të frikësuar: U kthyen në shtëpitë tona të shkatërruara

Situata në Gaza sot ishte ndryshe, megjithatë frika nuk është shuar. Armëpushimi u prit me një përzierje lehtësimi dhe drithërimi në qytet, ku breshëritë e raketave nga Gaza ishin një ngjarje e përditshme.

Por, për herë të parë në 11 ditë, asnjë sirenë nuk u dëgjua të premten dhe bregdeti ishte i qartë për familjet hebreje që të dilnin nga strehëzat e bombave, raporton Reuters.

“Unë jam e lumtur që ka mbaruar por në anën tjetër jam e sigurt se do të ketë një përshkallëzim tjetër dhe ne do të trembemi edhe një herë dhe do të duhet të zbresim në strehimore,” tha nëna izraelite Tammy Zamir.

Me thirrjen e armëpushimit, reporterët e Reuters kanë hedhur një vështrim mbi situatën në të dy palët e konfliktit. Banorët në  Rripin e Gazës u përballën me skena tronditëse të shkatërrimit.

Shtëpia dy katëshe e Samira Abdallah Nasser u godit nga një shpërthim gjatë luftimeve, duke e kthyer atë në gërmadha.

“Ne jemi përsëri në shtëpitë tona dhe nuk kemi vend për t’u ulur, nuk kemi ujë, nuk kemi energji elektrike, nuk kemi shtretër, nuk kemi asgjë”.

Ndërsa armëpushimi i ka dhënë fund bombardimeve, rindërtimi i jetës së banorëve në Gaza sapo ka filluar.

“Ky armëpushim është për të gjithë përveç nesh, armëpushimi është për njerëzit që janë rehat, të cilët janë ulur në shtëpitë e tyre, të cilët nuk kanë dëshmorë, nuk kanë shkatërrim,” tha banori Azhar Nasser.

Kategoritë
BotaLajme