Papa fjalimin e tij e nis duke thënë ‘Selamun Alejkum’

Papa Françesku e filloi fjalimin e tij duke thënë ‘Selamun Alejkum’ në mesazhin që publikoi para vizitës së tij në Irak.

Iraku po përgatitet për vizitën e Papa Françeskut.

Vizita historike u njoftua nga Zëdhënësi i Vatikanit Matteo Bruni.

Bruni deklaroi se udhëtimi ishte një mundësi për solidaritet me të krishterët në Irak dhe rajon dhe për takime ndërfetare.

Papa postoi një mesazh me video para vizitës së tij.

Papa, i cili filloi fjalimin e tij duke thënë “Selamjn Alejkum”, tha se do ta bënte vizitën e tij disa ditë më vonë.

Në mesazhin e tij, ai tha se do të shkonte në tokat e lashta si pelegrin, do t’u thoshte atyre që jetonin atje se ishin vëllezër dhe do të lutet me ata të feve të tjera.

“Vëllezërit e mi të dashur në Irak. Unë jam shumë i etur për të vizituar tokën tuaj, e cila është një djep i lashtë dhe i jashtëzakonshëm i qytetërimit. Unë vij atje si pelegrin. Unë vij si një pelegrin i penduar. Pas viteve të luftës dhe terrorizmit, unë vij në lutju Zotit për falje dhe pajtim. Paqe. “Unë vij si një pelegrin që dëshiron të përsëris:” Ju të gjithë jeni vëllezër. “Po. Unë vij si një pelegrin paqe në kërkim të vëllazërisë. Të lutem në emër të At Ibrahimit, i cili bashkon myslimanët, hebrenjtë dhe të krishterët në një familje, së bashku me vëllezërit dhe motrat tona nga traditat e tjera fetare. Dhe unë po vij me dëshirën për të ecur së bashku. Vëllezërit e mi, kam menduar shumë për ju, që keni vuajtur shumë në vitet e fundit, por nuk jeni të pakënaqur. Ju të krishterë, myslimanë, ju … Njerëz që vuajnë shumë, shumë si populli Jezid … Ju të gjithë jeni vëllezër dhe motra “. tha ai.

Kategoritë
Lajme