Parlamenti i Irakut sërish nuk arrin të zgjedhë presidentin e vendit

Seanca e planifikuar e votimit nuk u mbajt për shkak të mungesës së kuorumit pasi dhjetëra ligjvënës bojkotuan mbledhjen

Parlamenti i Irakut sot nuk arriti të zgjedhë presidentin e ri të vendit për herë të dytë në më pak se një javë, raporton Anadolu Agency (AA).

Seanca e planifikuar e votimit nuk u mbajt për shkak të mungesës së kuorumit pasi dhjetëra ligjvënës bojkotuan mbledhjen.

Vetëm 200 anëtarë të parlamentit me 329 vende morën pjesë në seancën e sotme, sipas gazetarit të AA-së.

Të paktën 220 ligjvënës kërkohen të marrin pjesë në seancën për të zgjedhur presidentin e vendit.

Të shtunën, parlamenti nuk arriti të zgjidhte presidentin për shkak të mungesës së kuorumit pas bojkotit të deputetëve.

Javën e kaluar, partia e klerikut shiit Muqtada al-Sadr njoftoi një marrëveshje me Partinë Demokratike të Kurdistanit (KDP) dhe Aleancën Sunite të Sovranitetit për emërimin e kandidatit të KDP-së Reber Ahmed për presidencë dhe Mohammad Jaafar al-Sadr të partisë Al-Sadr për pozicionin e kryeministrit të Irakut.

Kategoritë
BotaLajme