Parukierët vullnetarë nga Suedia kujdesen për flokët e vajzave jetime në Idlib

Emine Taş, përgjegjësja e ekipit “For Children Smile”, në një deklaratë për AA tha se kanë dhënë mbështetje për fëmijët jetimë duke ardhur nga Suedia me parukierë vullnetarë.

Parukierët vullnetarë të ardhur nga Suedia në Idlib të Sirisë kujdesen për flokët e fëmijëve që kanë humbur prindërit në sulmet e regjimit të Bashar al-Asadit dhe mbështetësve të tij, raporton Anadolu Agency (AA).

Me mbështetjen e Gjysmëhënës së Kuqe Turke, ekipi vullnetar “For Children Smile” me qendër në Suedi gëzuan duke u gërshetuar flokët 60 vajzave jetime që qëndrojnë në Shtëpinë e Fëmijës së Gjysmëhënës së Kuqe Turke në qytetin Idlib në veriperëndim të Sirisë.

Emine Taş, përgjegjësja e ekipit “For Children Smile”, në një deklaratë për AA tha se kanë dhënë mbështetje për fëmijët jetimë duke ardhur nga Suedia me parukierë vullnetarë.

“Projektin e kanë mbështetur edhe parukierë të famshëm në Suedi”, tha Taş e cila shtoi se “Lajmë, presim dhe gërshetojmë flokët e fëmijëve jetimë në Idlib”.

Ajo njoftoi se pas kujdesit flokët e fëmijëve i kanë zbukuruar me kapëse flokësh.

Shahd Muhammed një prej fëmijëve tha se është e gëzuar për gërshetimin e flokëve. “Gjysmëhëna e Kuqe Turke na gëzoi shumë. I dua shumë njerëzit nga Turqia. I falënderoj për çdo gjë që bëjnë për ne”, tha Muhammed.

Ndërsa edhe 10-vjeçari Muhammed el Atrash tha se “Nuk kemi berber në kamp. E duam Turqinë dhe e falënderojmë”.

Kategoritë
BotaLajme