“Pasi merr dy dozat e para, duhet një dozë e tretë e vaksinës”

“Është e mundur që qytetarët do të duhet të vaksinohen me një dozë të tretë brenda 12 muajve pasi kanë marrë dy të parat.”

Kështu shprehet për CEO i Pfizer Albert Burla.

Ai shtoi se vaksinimi kundër Covidit me siguri duhet të jetë vjetor.

Një skenar është mundësia e një doze të tretë, diku midis gjashtë dhe 12 muaj pas rivaksinimit të dytë dhe më pas vjetor, por e gjithë kjo duhet të konfirmohet. Përsëri, mutacionet do të luajnë një rol kryesor”  tha ai për CNBC.

Pfizer tha në fillim të këtij muaji se vaksina ishte më shumë se 91% efektive në mbrojtjen kundër koronavirusit dhe më shumë se 95% efektive kundër mundësisë së komsplikacioneve deri në gjashtë muaj pas dozës së dytë. Vaksina Moderna, e cila përdor teknologji të ngjashme me Pfizer, gjithashtu është treguar e efektshme për gjashtë muaj.

Në shkurt, Pfizer dhe BioNTech thanë se po testonin një dozë të tretë të vaksinës për të kuptuar më mirë përgjigjen imune ndaj llojeve të reja të virusit.

Në fund të muajit të kaluar, Institutet Kombëtare të Shëndetit filluan testimin e një vaksine të re Covid nga “Moderna” e krijuar për të mbrojtur nga mutacioni i Afrikës së Jugut.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi