Pesë simptomat më të zakonshme të COVID-19 tek njerëzit e vaksinuar

COVID-19 mbetet një e panjohur e madhe edhe 20 muaj më pas.

Megjithatë, për funksionimin e tij po zbulohen gjithnjë e më shumë gjëra.

Që nga marsi i vitit 2020, janë kryer shumë studime për të, duke shpjeguar faktorët e rrezikut për prekjen e sëmundjes apo cilat janë simptomat që lejojnë zbulimin e saj.

Vaksinat nuk parandalojnë kontraktimin e virusit, megjithëse ato zvogëlojnë me një përqindje të lartë shanset për simptoma të rënda dhe madje edhe vdekjet.

Ka shumë simptoma për të zbuluar se një person është i infektuar me COVID-19, por ato janë të ndryshme midis njerëzve të pavaksinuar dhe atyre të vaksinuar .

Sipas një studimi të simptomave të koronavirusit të publikuar nga ZOE , janë pesë që përbëjnë simptomat e COVID-19 tek njerëzit që  tashmë janë vaksinuar plotësisht.

Dy më të zakonshmet, që ndodhin në 73% të pacientëve, janë dhimbja e kokës dhe rrjedhja e hundës .

Teshtima është një tjetër simptomë mjaft e zakonshme.

Kolla e vazhdueshme dhe dhimbja e fytit vërehen në 49% të rasteve , pra pothuajse gjysma e infeksioneve kanë këto simptoma.

Megjithatë, ka shumë të ngjarë që ato të mos raportohen të gjitha së bashku, megjithëse disa prej tyre janë çelësi për zbulimin e infeksionit, siç janë dhimbjet e kokës.

 

Kategoritë
FamiljeShëndetësi