Planet për të bombarduar Poloninë diskutohen në mediumin rus

Në televizionin rus ekspertët theksuan se shënjestër të luftës janë edhe shumë vende të Evropës Lindore ku u diskutua për planer e operacionit në Varshavë të Polonisë, transmeton Gazeta e Re

Presidenti rus Vladimir Putin njohu zyrtarisht të ashtuquajturat administrata në Donbas më 21 shkurt dhe më pas nisi një operacion kundër rajonit më 24 shkurt.

Ndërsa rezistenca e Ukrainës në luftën 27-ditore vazhdon, një nga gjërat që presidenti ukrainas Vladimir Zelensky theksoi më shumë ishte se ato ishin fillimi dhe se objektivi i Rusisë ishin shumë vende të Evropës Lindore.

Ndërkohë që kjo tezë u shtrua në shumë mënyra, presidenti i Bjellorusisë, Aleksandër Lukashenko, i cili njihet për afërsinë e tij me Putinin, bëri një vlerësim në këshillin e sigurisë që mblodhi në lidhje me luftën, ndërsa harta që tregonte se Moldavia ishte ndër planet e pushtimit tërhoqi vëmendjen.

Gjatë debatit në televizionin rus u pa se ekspertët po diskutonin për planet e operacionit për në Poloni.

Ekspertët diskutuan se si të bombardohet kryeqyteti polak Varshavë në krye të hartës./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme