Politikani gjerman Laschet: Turqit janë pasuri për Gjermaninë

Deputeti i Bundestagut, Armin Laschet, tha se të huajt, veçanërisht turqit, të ardhur në Gjermani e pasuruan vendin dhe se ata arritën gjëra të vështira për t’u arritur.

Armin Laschet, ish-kryetar i Unionit Demokristian të Gjermanisë (CDU) dhe kandidat për Kryeministër në zgjedhjet e fundit,  morri pjesë në takimin me temë “A mund të shihet arsimi si një faktor dhe mundësi në eliminimin e mungesës së fuqisë punëtore të kualifikuar?” organizuar nga Rajoni Perëndimor. i Rrjetit Evropian të Ndërmarrjeve Turke (NETU West).

“Janë ofruar edhe para për kthimin e të huajve”

Në të njëjtën kohë, ish-kancelari i Shtetit të Rhein-Westfalisë (NRW) Laschet kritikoi politikën e vjetër të emigracionit të Gjermanisë dhe tha se edhe disa para u ofroheshin të huajve që ktheheshin në vendin e tyre nga politikanët e asaj kohe.

Sipas lajmit të AA; Laschet tha se të huajt, veçanërisht turqit, të cilët erdhën në Gjermani e pasuruan Gjermaninë dhe bënë gjëra të vështira për vendin. “Më pas ai shpëtoi botën me vaksinën që shpiku. Askush nuk e pyeti për fenë e tij, nga vinte apo nëse i përkiste. në Gjermani, por ai ishte një djalë punëtor nga Turqia”. tha ai.

Kategoritë
BotaLajme