Presidenti Erdogan njofton rritjen e pagave të nënpunësve civil në 30.50%

Erdoğan, në një konferencë për media në Stamboll, shpalli shifrat e reja për pagat e nënpusve civil

Me shpalljen e normave të inflacionit të dhjetorit, u bë e qartë shkalla e rritjes së pagave të nëpunësve dhe nëpunësve civilë.

Rrjedhimisht, pagat e nëpunësve civilë do të rriten me 27,48 për qind, me diferencën e inflacionit prej 22,48 për qind dhe 5 për qind të marra nga kontrata kolektive.

Pasi u bë e qartë norma, të gjithë sytë e oficerëve ishin te vendimi i rritjes shtesë për të dalë nga Mbledhja e Kabinetit.

Presidenti Erdogan njoftoi rritje shtesë të pagave të nëpunësve civilë.

“Ne vendosëm të aplikojmë rritjen e periudhës prej 5% si 7.5 për qind. Kemi rritur shkallën e rritjes së pagave të nëpunësve tanë civilë në 30.5 për qind. Gjithashtu, shtesat familjare janë përditësuar në 521 lira për bashkëshortët që nuk punojnë, 115 TL për fëmijët nën 6 vjeç dhe 57 lira për fëmijët mbi 6 vjeç”, tha Erdogan./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme