Presidenti turk Erdogan u betua të ndihmojë Gazen e bllokuar

Shefi i Byrosë  Politike të Hamasit Ismail Haneyya të premten foli në telefon me Presidentin turk Rexhep Erdogan dhe diskutoi me të mënyrat për të ndihmuar Rripin e Gazës të rrethuar të ndërmarrë kundërvënie efektive kundër koronavirusit.

“Biseda përqendrohet në bërjen e përpjekjeve dhe ofrimin e ndihmës për njerëzit e rrethuar palestinez në Rripin e Gazës për të përballuar rreziqet nga koronavirusi, i cili ka një përhapje globale,” tha Lëvizja Hamas në një njoftim për shtyp të premten.

Sipas Hamasit, Presidenti Erdogan shprehu gatishmërinë e vendit të tij për të siguruar Gazan  pa viruse të gjitha format e ndihmës për të ndihmuar atë të parandalojë çdo përhapje të kësaj pandemie në mes të popullatës.

Të dy palët diskutuan gjithashtu çështje të tjera me interes të ndërsjellë, veçanërisht në lidhje me mbështetjen e Turqisë për popullin palestinez në përgjithësi.

Edhe pse ende nuk janë zbuluar infeksione te koronavirusit  në Gaza, sipas ministrive të shëndetësisë atje, përpjekjet e jashtëzakonshme lokale kanë vazhduar që nga fillimi i marsit për të luftuar çdo shpërthim të mundshëm të pandemisë midis banorëve.

Kategoritë
BotaLajme