Projekti i inxhinerëve turk – Tani mund të blejmë kohën

Me përhapjen e NFT (Non-Fungible Token) në botë, inxhinierët Turq zhvilluan një projekt të quajtur Timeandspacetraveller (udhëtar i hapësirës dhe kohës). Ekipi dëshiron të hapë terren të ri në botën dixhitale duke shndërruar çdo minutë prej 365 ditësh në NFT, pasi NFT të konceptit të kohës janë të njohura. Njerëzit do të jenë në gjendje të ngarkojnë foto dhe video të tyre ose të afërmve të tyre në minutat që blejnë. Sipërmarrësit gjithashtu po zhvillojnë një lojë për projektet e tyre. Ata që janë të interesuar do të jenë në gjendje të blejnë NFT duke fituar në lojë.

Inxhinieri kompjuterik Umut Gergün nga ekipi i projektit tha se derisa teknologjia blockchain po flitet në botë, ata gjithashtu duan të kenë parasysh këtë

Duke dhënë informacion në lidhje me teknologjinë që ata zhvilluan, Gergün tha, “NFT është adresimi i objekteve në internet në blockchain. Shumë projekte janë duke u zhvilluar në këtë fushë

Gergün tha, “Ne zhvilluam projektin tonë të quajtur Timeandspacetraveller. Në fakt, gjithçka që mund të mendoni mund të jetë NFTized. Për shembull, ne NFTized të gjitha minutat në 365 ditë në një vit. Ne synojmë t’u mundësojmë njerëzve që të blejnë këto minuta dhe t’i shesin ato në të njëjtën kohë. Pasi të blejnë kohën që duan, kur të vijë momenti, njerëzit mund të vendosin videon ose foton që dëshirojnë në atë minutë. ”

Duke theksuar se ata do të vendosin ngjarje në ato minuta për çdo ditë, Gergin tha, “Ata mund të marrin ngjarjen e Vitit të Ri me mundësi të tilla si shansi për të marrë pjesë në Formula 1 ose për të shkuar në NBA. NFT e blerë gjithmonë do të ketë një homolog. Njerëzit që blejnë NFT do të kenë mundësinë të marrin pjesë në ngjarjet që po ndodhin atë ditë. Ne gjithashtu zhvilluam lojën e parë në botë të minierave 3D NFT në mënyrë që njerëzit të mund të luajnë dhe të fitojnë NFT. Demoja e lojës është lëshuar. Projekti vazhdon, ai do të përfundojë për 3.5 muaj. Në lojë, anija në hapësirë ​​udhëton, duke eksploruar planetë. NFT mblidhet pa paguar ndërsa zbulohen planetët. Meqenëse NFT është një instrument global i pagesës, kështu ishte edhe projekti ynë. Ne nuk do të kufizohemi në Turqi, ne duam të jemi edhe jashtë vendit, ”tha ai.

Duke thënë se projekti mund të konsiderohet gjithashtu si një aplikacion i mediave sociale, Gergün tha, “Njerëzit do të jenë në gjendje të tregojnë veten e tyre duke ngarkuar fotot ose videot e tyre në atë minutë kur ta blejnë atë. Njerëzit mund të blejnë NFT si një dhuratë për ditëlindjen e fëmijës së tyre ose të befasojnë të dashurën ose bashkëshorten e tyre. Jo vetëm një minutë, mund të blihet edhe për 1 orë. Kur projekti të bëhet i përhapur, ai do të përdoret si një mjet i mediave sociale. ”

Duke dhënë informacion në lidhje me NFT, Dr. nga Fakulteti Ekonomik i Universitetit Stamboll Gelisim. Instruktor Anëtari i saj, Metin Yıldırım, tha, “Ne mund ta përkufizojmë NFT si një aset të vetëm dixhital. Pika fillestare është teknologjia blockchain, e cila ka qenë në jetën tonë për një kohë të gjatë. Ka shumë instrumente në blockchain siç janë kriptovalutat dhe kontratat inteligjente. Kjo teknologji sjell mallra të rinj në treg, NFT është një prej tyre. Volumi i NFT është i madh dhe vazhdon të rritet. Nuk ka asnjë arsye pse nuk duhet të bëhet më e madhe. Ekzistojnë dy dimensione: bilanci i prodhimit dhe ofertës dhe kërkesës. Teknologjia që prodhon NFT zhvillohet vazhdimisht. Ky zhvillim është gjithashtu i rëndësishëm për sa i përket furnizimit. Ekziston një kërkesë serioze për këtë teknologji. Sepse transformon elementet dixhitale në një objekt të veçantë dhe të paimitueshëm. Njerëzit duhet të bëjnë kërkime serioze para se të blejnë NFT. Lërini të komunikojnë me struktura të besueshme dhe të kenë informacionin më themelor. Gjithmonë ekziston një problem i besimit në produktet e teknologjisë së lartë. Me kalimin e kohës, besimi do të fitohet ndërsa njerëzit fitojnë njohuri. ”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme