Propozimi i Gjermanisë për të shtypur fotot e themeluesve të BIONTECH në Euro

Politikani gjerman i Partisë Demokratike të Lirë Körner tha në një deklaratë për gazetën Welt am Sonntag se figura të rëndësishme evropiane si themeluesit e kompanisë BioNTech duhet të shfaqen në kartëmonedhat e reja euro.

“Puna e tyre ka shpëtuar jetën e miliona evropianëve,” tha Körner.

Politikanët Körner vunë në dukje se Uğur Şahin dhe Özlem Türeci kanë histori mbresëlënëse jetësore për integrimin, sipërmarrjen, përsosmërinë shkencore dhe potencialin e një shoqërie të hapur imigrimi.

Në 20-vjetorin e euros, e cila hyri në fuqi si monedhë zyrtare në eurozonë më 1 janar 2001, kartëmonedhat u ridizajnuan.

Kategoritë
BotaLajme