Putin: Shpërbërja e Rusisë do të ishte më e përgjakshme se në Jugosllavi

Nëse Rusia shpërbëhej, pasojat do të ishin më të rënda dhe më të përgjakshme se në Jugosllavi, tha presidenti rus Vladimir Putin.

Mund të thuhet me siguri se do të ishte shumë keq për ne atëherë, tani nuk do të luftonim për rritje të natalitetit, por do të luftonim për mbijetesë. Dhe shembulli tragjik i Jugosllavisë tregon se nëse do të na ndodhte ajo që ndodhi me Jugosllavinë, duke pasur parasysh natyrën e popullit rus, dhe jo vetëm rus, por të gjithë popujve që jetojnë në Rusi, përballja në vendin tonë mund të ishte edhe më e ashpër dhe më e ashpër dhe më e ashpër. më e përgjakshme se për shkak të shpërbërjes së Jugosllavisë – theksoi Putin në filmin “Rusia. Historia e fundit” në televizionin “Russia 1”.

Në të njëjtën kohë, udhëheqësi rus vuri në dukje se përfaqësuesit e shërbimeve speciale amerikane ishin kudo në vitet 1990.

Sipas tij, shërbimet speciale të huaja po përpiqeshin të depërtonin në të gjitha zonat.

– Unë atëherë nuk i kam marrë ato vendime, kam punuar në Petërburg si nënkryetar komune dhe nuk jam marrë me politikë kaq të lartë. Por po, sigurisht, ata ishin kudo, dhe edhe nëse nuk ishin të punësuar nga Agjencia Qendrore Amerikane e Inteligjencës, ata ndoshta raportuan në Departamentin e Shtetit dhe CIA për rezultatet e punës së tyre – tha Putin.

Ai shtoi se në atë kohë nuk duhej të ishin shumë të shkathët për të arritur diku.

Në të njëjtën kohë, Putin shpjegoi se në atë kohë ishte lidhur një marrëveshje me Shtetet e Bashkuara, sipas së cilës ekspertët amerikanë mund të ishin në kompanitë bërthamore.

– Ne tashmë kishim një marrëveshje. Ne nënshkruam një marrëveshje ndërqeveritare në kuadër të së cilës ekspertë amerikanë ishin të pranishëm në disa kompani të sistemit bërthamor. Ata ishin në kompanitë tona dhe vinin atje çdo ditë, sikur për punë – vuri në dukje lideri rus.

Putin beson se tërheqja e ekspertëve të huaj për të punuar në Rusi është një gjë e zakonshme, nuk ka asgjë të çuditshme apo poshtëruese në këtë, por në vitet 1990 ajo u trajtua në mënyrë të njëanshme, kjo është arsyeja pse zyrtarët e CIA-s depërtuan gradualisht në departamentet qeveritare si këshilltarë.

Kjo ishte veçanërisht normale në vitet 1990, kur vendi po zbatonte reformat e tregut dhe nuk kishte shumë ekspertë vendas që e kuptonin këtë temë, shpjegoi Putin.

Sipas tij, ka pasur teoricienë dhe ata që kanë punuar realisht në një ekonomi tregu mund të numërohen me gishta.

Prandaj, ftimi i ekspertëve të huaj është një gjë e zakonshme, tha Putin.

Kategoritë
BotaLajme