Qebabat hyjnë në listën e ushqimeve më të shijshme në botë

Qebabat e stilit të Sarajevës u renditën në top 10 në listën e pjatave tradicionale më të shijshme në botë të përgatitura nga TasteAtlas.
Në listën e krijuar me votat e 100 mijë pjesëmarrësve, shija tradicionale e Bosnje-Hercegovinës, qebabat, u renditn e 10-ta ndër 100 gatimet tradicionale nga e gjithë bota.

Qebabat të stilit të Sarajevës ishte e vetmja pjatë tradicionale nga Ballkani Perëndimor që hyri në dhjetëshen e parë.

Ndërsa “Cochinita pibil” nga kuzhina meksikane zuri vendin e parë në listë, në top 10 zuri vend edhe pjatat nga Italia, Spanja, Brazili, Peruja dhe Greqia.

Iskender qebap nga Turqia, i cili është një nga vendet me më shumë ushqime në listë, renditet i 17-ti, shish shish 25, sulltani 48, tantuni 64, qebap Adana 73, kokoreç 87, fasule të thata 97 dhe kuymak 98.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme