Qentë Kangal të Turqisë vrasës të ujqërve (Foto)

Qeni i ndjeshëm dhe besnik emocionalisht shkon mirë me fëmijët, por ata janë gjithashtu raca e vetme e qenve që mund të vrasë një ujk transmeton Gazeta e Re.

A keni dëgjuar për qenin Kangal të Turqisë? Quhet gjithashtu Karabas, që do të thotë kokë e zezë, kafshët muskulore me ngjyrë rëre konsiderohen qenit kombëtar i vendit. Provinca Anatolia Qendrore e Sivas e Turqisë, ku fillimisht u edukuan Kangalët, krenohet me këta qen.

Krijesa si Mastiff është qeni i fundit që punon jo vetëm në Sivas, por në të gjithë Turqinë. Ai mbron tufat e bagëtive në kushtet më të vështira të motit, shmang ujqërit, ruan fermat dhe vendet e tjera. Gjatë kohës Osmane, ata gjithashtu u vunë në përdorim në ushtri.

Kafshimi i qenit Kangal thuhet se është më i forti nga çdo racë qeni, dhe ka disa mite se pse.

Thashethemet thonë se Sulltani ishte jashtëzakonisht i impresionuar me qenin pasi ai luftoi me një luan dhe e vrau atë. Sidoqoftë, ai u humb gjatë një operacioni ushtarak në rrethin Kangal në Sivas, nga ku më vonë kaninët morën emrin e tyre.

Një Kangal thuhet se sulmon vetëm kur është e nevojshme, por pronarët e tij thonë se qeni formon një marrëdhënie të mirë me fëmijët, është një shpirt i lirë dhe është gjithashtu i ndjeshëm emocionalisht.

Pronarët e tyre thonë se ata nuk do e braktisin detyrën e tyre për të mbrojtur një tufë edhe kur mbeten pa ushqim dhe pa ujë.

Këta qen nuk janë të rritur plotësisht deri në moshën 2 vjeç, por kur të jenë në këtë moshë, ata janë gjigandë të llojeve të ndryshme.

Ky lloj qeni (meshkuj) qëndron në 76 deri në 80 cm dhe peshon rreth 49 deri në 65 kg, ndërsa (femrat) qëndrojnë në 71 deri 76 cm dhe peshojnë 40 deri në 54 kg./Gazeta e Re

Kategoritë
BotaLajme