Qeveria i propozoi Kuvendit emrat për bordin e OShP’së dhe AKK’së

Në mbledhjen e sotme, ekzekutivi i propozoi Kuvendit kandidatët për kryetar dhe anëtarë të Bordit të Organit Shqyrtues të Prokurimit (OShP) dhe kandidatët për Komisionin Kosovar të Konkurrencës. 

Duke prezantuar emrat e kandidatëve për kryetar dhe anëtarë të Bordit të Organit Shqyrtues të Prokurimit, Kurti tha se komisioni vlerësues ishte i pakënaqur me kandidatët që kanë aplikuar, rrjedhimisht, sipas tij kanë përdorur diskrecionin e përzgjedhjes së kandidatëve.

“Komisioni ishte tepër i pakënaqur me kandidatë që kanë aplikuar, qoftë në kuptim të përvojës profesionale dhe profesionalizmit në përgatitjen e kandidaturës. Në këtë kuptim komisioni i ka rekomanduar qeverisë të përdorë diskrecion në përzgjedhjen e kandidatëve sipas të drejtës që i takon në bazë të Ligjit për Prokurimin Publik. Ky rekomandim është pranuar dhe ju ftoj të votojmë listën e kandidatëve me këtë përbërje: Nita Bejta, Milot Spahiu, Arbnor Tmava, Vedat Peterqoj, Faruk Rexhaj, Bujar Lushaku, Batisha Ibrahimi, Dafina Gashi, Vjosa Menxhuani dhe Kimete Gashi….sot para jush propozoj të aprovohet propozim vendimi për kandidatët për kryetar, zëvendëskryetar dhe anëtarë të Komisionit Kosovar të Konkurrencës, si në vijim: Hekuran Nikqi kryetar, Kaltrina Sela, Shpend Miftari, Besim Stublla dhe Nafie Ostautaj anëtarë”, tha kryeministri Albin Kurti.

Ndërsa, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu paraqiti ndryshimet përmbajtjesore të Projektligjit për KPK-në.

“Ndryshimi më përmbajtjesor që parasheh ky draft-ligj është ndryshimi i përbërjes së Këshillit Prokurial të Kosovës. Nga 13 anëtarë, ku dhjetë janë prokuror, diçka që është e paparë edhe në vendet e rajonit dhe BE-së, duke krijuar rrezik për korporatizëm të sistemit. Ne e kemi shndërruar atë në shtatë anëtarë, tre do të jenë prokuror, përfshirë edhe kryeprokurorin, kurse tre të tjerë do të jenë anëtarë laik, dy do të zgjedhën nga Kuvendi dhe një si përfaqësim nga Avokati i Popullit”, tha ajo.

Në mbledhjen e sotme, qeveria morri vendim edhe për lidhjen e marrëveshjes ndërkombëtare për “statusin e forcave SOFA” ndërmjet Kosovës dhe Turqisë dhe lidhjen e marrëveshjes teknike me Poloninë.

Këto marrëveshje u konsideruan të rëndësishme për ngritjen e kapacitetet ushtarake, nga ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj.

Ekzekutivi po ashtu ndau 7 milionë euro për si mbështetje ndaj prodhuesve dhe eksportuese, ndërkohë, miratoi disa vendime për shpronësime.

Kategoritë
LajmeVendi