Qindra hebrenj fanatikë bastisin Aksanë të shoqëruar nga policia izraelite

Qindra hebrenj fanatikë të shoqëruar nga policia izraelite kanë kryer bastisje në Harem-i Sherif duke hyrë nga porta El-Megaribe në pjesën jugperëndimore të Mesxhid-i Aksasë.

Qindra hebrenj fanatikë kanë vërshuar në kompleksin Mesxhid al-Aksasë në Kudsin Lindor të pushtuar në shoqërim të policisë izraelite, njoftoi Drejtoria e Vakëfeve Islame në Kuds, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në deklaratë thuhet se 274 hebrenj fanatikë të shoqëruar nga policia izraelite kanë kryer bastisje në Harem-i Sherif duke hyrë nga porta El-Megaribe në pjesën jugperëndimore të Mesxhid-i Aksasë.

Më tej theksohet se grupi hebre nën mbrojtjen e policisë izraelite, kanë shëtitur në oborrin e Harem-i Sherif-it.

Bastisjet e tilla të fanatikëve hebre shkaktojnë përshkallëzimin e tensioneve në rajon.

Sipas besimit hebrenj gjatë 27 marsit dhe deri në mëngjesin e 3 prillit, ditët kur po festohen Pashkët Hebreje (Pesah), hebrenjtë fanatikë shpesh bëjnë thirrje për bastisje ndaj Mesxhid-i Aksa-së, të cilin e llogarisin si “Mali i Tempullit”.

Mesxhid al-Aksa që ndodhet në Kudsin Lindor të pushtuar është kibleja e parë muslimanëve.

Nën këtë kompleks ku krahas Xhamisë së Kibles dhe Kupolës së Shkëmbit ndodhen edhe muze, medrese dhe oborri i madh, hebrenjtë janë duke kryer gërmime me arsyetimin se aty “ndodhen mbetjet e Tempullit të Sulejmanit”, duke pretenduar të drejtën për të kryer rite fetare në Aksa.

Kategoritë
BotaLajme