“Quo Vadis, Aida?” fitues i çmimit për filmin më të mirë ndërkombëtar

Filmi “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić fitoi çmimin për filmin më të mirë ndërkombëtar në Festivalin e 38-të Ndërkombëtar të Filmit për Gratë Dortmund + Këln.

Dortmund + Cologne është një nga festivalet më të rëndësishme të filmave të grave në botë. Ai mbahet çdo dy vjet në qytetet e përmendura.

Anëtarja e jurisë Monica Treut deklaroi fitoren “Quo Vadis, Aida?”. Çmimi është 15,000 euro, nga të cilat 5000 jepen te regjisori, dhe 10,000 i shkojnë distributorit në mënyrë që të promovojë punën e regjisë së grave në Gjermani.

Anëtarët e tjerë të jurisë ishin Marga Almirall Rotés (drejtoreshë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për Gratë në Barcelonë) dhe Elma Tataragić (skenariste dhe producente).
“Quo Vadis, Aida?” do të fillojë të shfaqet në kinematë gjermane më 5 gusht.

Kategoritë
Kulturë