Qytetari francez përplaset me Macron: Paga ime në muaj është 4 mijë euro por shpenzimet janë të mëdha nuk po mundemi ta përballojmë

Duke u shprehur se bashkë me gruan e tij marriin 8 mijë euro në muaj, shtetasi francez përplaset me presidetin Macron, duke thënë se nuk mund të siguronte jetesën duke shpjeguar shpenzimet e tij.

Derisa tregu botëror u dëmtua rëndë, veçanërisht me pandeminë dhe luftën Ukrainë-Rusi, kostoja e jetesës pothuajse në të gjitha vendet u ngrit.

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, i cili një ditë më parë vizitoi qytetin e Dijonit në vendin e tij, hasi në revoltën e një qytetari për koston e jetesës atje.

Duke thënë se me gruan fitonte 8 mijë euro në muaj, por nuk ia dilte mbanë, francezët debatuan me Macron.

Duke thënë se në shtëpinë e tij hyjnë gjithsej 8 mijë euro në muaj, shtetasi francez tha: “Unë dhe gruaja ime fitojmë 4 mijë euro në muaj. Pasi kam paguar të gjitha shpenzimet e mia në datën e pestë të muajit, pasi kam paguar kredinë për shtëpinë time. mbetet zero në llogarinë time. Në këtë rast nuk jam vetëm. Shumë nga miqtë e mi janë në të njëjtën situatë, dhe kjo nuk është normale”, është shprehur ai

Nga ana tjetër, Macron, duke përmendur çmimet e gazit dhe karburantit, tha: “Nuk ka asnjë recetë për këtë situatë. Ne nuk kemi zgjidhje për çmimin e gazit dhe karburantit. Sepse ne nuk e prodhojmë atë, çfarë duhet të bëjmë? E vetmja zgjidhje është blerja me çmim të ulët, është pak teknike, por kjo është arsyeja pse vendet evropiane janë bashkuar për të marrë një bashkim. Energjia nga Rusia Duke ndërprerë varësinë tonë, shpresoj se çmimet do të ulen.”.

Kategoritë
BotaLajme