Rama për ‘Shqipërinë e Madhe’: Marrëzi më vete, por mosnjohja e Kosovës është në dëm të Serbisë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka bërë të qartë se ideja e një “Shqipërie të madhe është marrëzi më vete”.

Në një intervistë për televizionin Euronews Serbia, Rama ka theksuar gjithashtu se nëse Beogradi nuk e njeh Prishtinën zyrtare, atëherë kjo është në dëm të Serbisë.

Rama është pyetur mbi çështjen e përmendjes së Shqipërisë së Madhe në fjalorin politik të Tiranës zyrtare, por kryeministri ka mohuar të ketë një adresim të tillë, duke i quajtur “trillime në libra historikë ose mendime të disa mendjeve shqiptare”.

“Shqipëria e Madhe është një term që ka origjinën jashtë Shqipërisë dhe është inkurajuar nga ata që dëshironin të krijonin një përbindësh të rrezikshëm, i cili natyrisht do të ishte shqiptar i rrezikshëm. Shqipëria e Madhe është marrëzi më vete”.

Po kështu, është shprehur edhe mbi idenë e Serbisë së Madhe, e cila për Ramën tejkalohet nga ideja e bashkimit brenda organizmit evropian të Bashkimit Evropian.

“Ideja e bashkimit brenda BE-së i tejkalon ndarjet etnike”, theksoi Rama. “Duhet t’i jepet mundësia të gjithëve të lëvizin të lirë, të bëjnë tregti, të hiqen kufijtë”.

Mbi dialogun Prishtinë-Beograd nga ana tjetër, Ramamendon se zgjidhja e çështjes është e domosdoshme. Pavarësisht kësaj, kryeministri mendon se njohja e Kosovës nga Serbia po vonon.

Mbi këtë, Rama argumenton se vonesa, është në dëm të Serbisë dhe popullit serb.

Ndërkaq, mesazhi i Ramës për popullin serb, ishte i qartë: “Ejani të na vizitoni”.

“Nuk keni nevojë as për viza as për pasaportë. Vetëm për kartë identiteti. Ejani shijoni bregdetin tonë, takoni njerëz”, iu drejtua kryeministri qytetarëve të Serbisë.

Kategoritë
LajmeRajoni