Rockfeller investon në prodhimin e ushqimit, duke dhënë 105 milionë dollarë për zbatimin e strategjisë

Një nga fondacionet më të rëndësishme në botë, Fondacioni Rockefeller synon të investojë 105 milionë dollarë në prodhimin e ushqimit të qëndrueshëm për mjedisin.

Qëllimi i tyre është të prodhojnë ushqim të shëndetshëm që do të jetë sa më i aksesueshëm në mbarë botën, pa dëmtuar sa më shumë mjedisin gjatë prodhimit të ushqimit. Presidenti i Fondacionit Rockefeller, Rajiv Shah, theksoi se ky është investimi më i madh i këtij fondacioni në prodhimin e ushqimit.

Strategjia e tyre e Ushqimit të Mirë do të thotë që 40 milionë njerëz kanë akses në ushqim të shëndetshëm të prodhuar në përputhje me parimet e zhvillimit të qëndrueshëm në tre vitet e ardhshme.

Në këtë fondacion përmendën se mënyra ekzistuese e prodhimit nuk është e qëndrueshme, d.m.th. se është e dëmshme për njerëzit dhe mjedisin. Qëllimi i tyre është të ofrojnë një mundësi edhe për prodhuesit e vegjël të ushqimit.

Fondacioni Rockefeller ka kontribuar më parë për sigurinë ushqimore në pjesët e varfra të botës, raporton Associated Press (AP).

Kategoritë
BotaLajme