Roman Abramobich bleu aeroplanin më të shrenjtë të botë

Biznesmeni miliarder ruso-izraelit Roman Abramovich bleu gjithashtu Boeing 787-8 Dreamliner, avionin më të shtrenjtë në botë pas jahtit më të shtrenjtë. Avioni fluturoi për në Moskë, kryeqytetin e Rusisë.

Biznesmeni rus Roman Abramovich , pronar i ekipit të futbollit Chelsea, bleu Boeing 787-8 Dreamliner të prodhimit amerikan, i cili konsiderohet avioni më i shtrenjtë në botë.

Abramovich, i cili ka 1.2 miliardë dollarë në superjahte dhe 21 milionë dollarë në automjete, pagoi 264 milionë dollarë për aeroplanin.

U tha se kostoja e avionit, i cili u shit për 250 milionë dollarë, u rrit me ndryshimet e bëra me kërkesë të Roman Abramovich.

Avioni, prekjet përfundimtare të të cilit u bënë në Bazel të Zvicrës, fluturoi në Moskë, kryeqyteti i Rusisë, më 18 dhjetor.

U tha se avioni ishte prodhuar për kompaninë zvicerane PrivatAir, e cila falimentoi në vitin 2018, por nuk u përdor kurrë nga kompania.

Kategoritë
BotaLajme