Sekreti i madh i shteteve të botë së thellë gjendet në Diyarbakir

Rothschilds, një nga familjet e thella të biznesit, i kushton rëndësi të veçantë Kalasë Erzevan në Dijarbakır. Dyshohet se është një nga organizatat më sekrete të tempullit të Mithras brenda kështjellës historike. Bülent Erandaç shkroi sekretin e Mithras

Kalaja Zerzevan në lagjen Çinar të Dijarbakirit është skena e lëvizjeve krejtësisht të ndryshme. Vlen të përmendet se zyrtarë të OKB-së, ambasadorë  kryesor të botës erdhën në qytet për të parë tempullin e fshehur të Mithras nën kështjellën Zerzevan. Në veçanti, përfaqësuesit e gjeneratës së tretë të familjeve Rothschild dhe Rockefeller të SHTETIT TË THELLË BOTËRORE, që sundojnë botën, u dyndën në tempullin e Mithras me avionët e tyre privatë, duke tërhequr vëmendjen e botës. Ndërsa zbulimi i tempullit të Mitras bëri që vëmendja e botës ezoterike të drejtohej këtu, “A është sekreti i madh i Iluminatit në Anadoll?” Pyetja duket se është ngritur gjithashtu.

Pra, cili është sekreti i madh i tempullit të Mithras nën kështjellën Zerzevan në Diyarbakir? Nëse ndalemi në misterin e Mithras, i cili konsiderohet si paraardhësi i sekteve si Illuminati dhe strukturave si Kalorësit Templar, mund të arrijmë në idenë se organizata sekrete si familjet Rothschild dhe Rockefeller, që sot kanë vendosur për të krijuar SHTETIN E THELLË BOTËROR, do të lindë në Dijarbakır.

Kështjella Zerzevan dhe Tempulli i Mithras, të përfshira në Listën Paraprake të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, është një kandidat për t’u bërë Göbeklitepe e dytë e Turqisë. Dokumentet historike, kështjella e ndërtuar 1800 vjet më parë dhe vendndodhja e tempullit poshtë nuk u zgjodhën rastësisht. Të gjithë Mitrasianët janë astronomë shkencëtarë të hapësirës. Në mure janë simbolet e 7 fazave të Mithras, secila simbolizon një planet nga Mërkuri në Saturn. Mitra, feja misterioze e Romës. Tempulli më perëndimor i kësaj feje u gjet në Londër. Tempulli në Dijarbakir, nga ana tjetër, është ai në lindje, por tempulli në Dijarbakir përmban informacione shumë më specifike që do të mundësojnë zbardhjen e misterit të Mitras. Kalaja e Zerzevanit dhe Mithraeum (Tempulli i Mithras) që ndodhen brenda kështjellës; Është në provincën Diyarbakır, rrethi Çinar, lagja Demirölçek. Pretendohet se në këtë rajon ka ekzistuar një kështjellë e quajtur Kinabu gjatë periudhës asiriane (882-611 p.e.s.).

Mendohet se zona e vendbanimit në Rrugën e Mbretit është përdorur për të garantuar sigurinë rrugore gjatë periudhës perse (550-331 p.e.s.). Sipas studimeve aktuale, kalaja është ndërtuar nga M.S. Mund të thuhet se është përdorur në shek. Muret dhe strukturat e vendbanimit u riparuan gjatë periudhave të Anastasit I (491-518 e.s.) dhe Justinianit I (527-565 e.s.), dhe disa struktura u rindërtuan dhe u sollën në gjendjen e tyre aktuale. Vendbanimi duhet të jetë përdorur deri në pushtimin e rajonit nga ushtritë islamike në vitin 639. Në zonën jugore gjenden mbetje arkitekturore si kulla e rojës dhe mbrojtjes, një kishë, një ndërtesë administrative, një armaturë (arsenal) dhe një altar shkëmbor, ku ndërtesat publike ndodhen në vendbanimin e rrethuar me mure. Në veri mund të ndiqen rrugët, rrugët dhe rezidencat. Në zonën ku ndodhen banesat janë identifikuar cisterna uji, kisha nëntokësore, streha nëntokësore, Mithraeum dhe shumë struktura, funksionet e të cilave ende nuk janë përcaktuar. Jashtë mureve ka kanale që furnizojnë me ujë vendbanimin, duke ofruar tasa dhe gurore. Në zonën e nekropolit ka varre shkëmbore dhe varre me qemer. Kalaja e Zerzevanit është një nga garnizonet romake më të ruajtura në botë me vendbanimet e saj ushtarake, strukturat nëntokësore dhe sipërfaqësore dhe mbart gjurmë të fazave të ndryshme të besimit kulturor që përbëjnë zhvillimin kulturor të njerëzimit. Strukturat arkitekturore pagane dhe të krishtera romake pasqyrojnë të gjitha tiparet dhe zhvillimet teknologjike të periudhës.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme