Selçuk Bayraktar foli për SİHA-të turke në CNN International

CNN International, i cili donte të merrte informacion rreth SİHA-ve turke, të cilat patën një ndikim të madh në shtypin botëror, morri në intervistë drejtuesin e teknologjisë BAYKAR, Selçuk Bayraktar.

Lufta mes Rusisë dhe Ukrainës vazhdon prej më shumë se 40 ditësh.

Bayraktar TB2 SİHA, një nga pikat kryesore të luftës, ishin në axhendën e mbarë botës.

SİHA-të turke, të cilat kanë bërë emër me suksesin e tyre në Azerbajxhan, tani po ngrihen në Ukrainë. Tanket ruse neutralizohen nga të shtënat e Bayraktarit.

Vëmendjen e shtypit amerikan tërhoqën edhe Bayraktar TB2 SİHA, këngët e të cilëve u shkruan nga ushtarët ukrainas për shkak të suksesit të tyre në zonën e luftës.

CNN International zhvilloi një intervistë me Selçuk Bayraktar për të pyetur për suksesin e SİHA-ve turke.

Lideri i teknologjisë BAYKAR, Selçuk Bayraktar, i cili deklaroi se nuk duan të dalin si emër në intervistë, tha: “Nuk dua të dalloj me teknologjinë ndërkohë që njerëzit humbasin jetën e tyre. Njerëzit po i rezistojnë pushtimit të paligjshëm dhe po mbrojnë atdheun e tyre.

Njerëzit e guximshëm dhe udhëheqja e Ukrainës po e bëjnë këtë. Në të njëjtën kohë, natyrisht, keni nevojë për teknologji. Keni nevojë për teknologji të lartë.

“Ju keni nevojë për aftësitë tuaja mbrojtëse indigjene, por unë nuk dua ta krahasoj atë me asnjë teknologji kur jetët e njerëzve janë në rrezik dhe madje edhe fëmijët po vdesin,” tha ai.

Duke deklaruar se Bayraktar TB2 janë një simbol në rezistencën e ukrainasve, Bayraktar tha: “Unë mendoj se Bayraktar TB2 është një nga simbolet e rezistencës dhe u jep atyre shpresë.” Ju bëtë deklaratën tuaj.

Intervista, e cila u transmetua sot në llogarinë e CNN International në YouTube, u shikua më shumë se 200 mijë herë në 2 orë.

Kategoritë
BotaLajme