Serbi – Dënohet me burgim nipi i ish-presidentit Jugosllav Tito

Ministria e brendshme serbe ka lëshuar një urdhër arresti për Edvard Broz, nipin e ish -udhëheqësit të Jugosllavisë Josip Broz Tito. Në 1992, një aksident trafiku ndodhi në Zemun, qytetin e Serbisë, dhe shoku i tij Gojko Popovic, i cili ishte me Edvard Broz, vdiq në aksident trafiku, transmeton Gazeta e Re

Në lidhje me këtë aksident, autoritetet serbe e dënuan Broz me tetë muaj burg si rezultat i gjykimit në mungesë në maj të këtij viti. Edvard Tito u dënua me tetë muaj burg për vozitje në gjendje të dehur në aksidentin fatal.

Ky vendim i Gjykatës së Shkallës së Parë të Beogradit është i vlefshëm vetëm në territorin serb. Edvard Broz jeton prej vitesh në Kroaci.

Gjykata serbe po përpiqet të mbledhë prova për të marrë një kontroll nga Interpol.

Broz iku nga Serbia menjëherë pas aksidentit. Megjithatë, 16 vjet më vonë, më 21 janar 2008, ai u kap duke hyrë në Serbi. Sidoqoftë, ai u lirua nga burgu për t’u gjykuar në pritje të gjykimit, por pasaporta e tij u konfiskua. Ai u paraqit në gjyq në fund të marsit 2008 dhe përgatiti mbrojtjen e tij duke shprehur keqardhjen për vdekjen e shokut të tij. Megjithatë, ai iku përsëri në Kroaci menjëherë pas gjykimit.

Ky rast u ndalua në Gjykatën e Shkallës së Parë të Beogradit, por Edvard Broz u dënua me tetë muaj burg pas gjykimit në mungesë, i cili kishte rinisur dy vjet më parë./Gazetaere

Kategoritë
Lajme