SHBA – Miratohet vendimi për të paguar 27 milionë dollarë dëmshpërblim familjes Floyd

Çështja penale do të përfundojë në këmbim të kompensimit.

Familjes së George Floyd, një afro-amerikan që vdiq si rezultat i brutalitetit të policisë ndërsa ishte në paraburgim në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), do t’i paguhet 27 milion dollarë dëmshpërblim, duke i dhënë fund çështjes penale në këmbim.

Më 25 maj 2020, Këshilli i Qytetit të Minneapolis miratoi një vendim për të paguar 27 milion dollarë dëmshpërblim për familjen e George Floyd, vdekja e të cilit u shkaktua nga sjellja e gabuar e policisë.

Çështja penale do të përfundojë në këmbim të kompensimit.

Sidoqoftë, akuzat e shkallës së 2-të dhe të 3-të kundër Derek Chauvin, oficeri i policisë që shkaktoi vdekjen e Floyd, nuk do të ndikohet nga zgjidhja.

Familja e Floyd shprehu kënaqësinë me vendimin për kompensim, duke thënë se 500.000 dollarë nga 27 milionë dollarë do të përdoren për të zhvilluar zonën tregtare ku ndodhi incidenti.

Floyd, 46-vjeç, iu lut policit duke thënë “Unë nuk mund të marr frymë” pasi oficeri i policisë 44-vjeçar Derek Chauvin shtypi gjurin në qafën e tij për rreth nëntë minuta ndërsa ai u arrestua në Minneapolis të Minesotas, nën dyshimin për mashtrim më 25 maj 2020.

Floyd vdiq në spital, ku u mor nga ekipet e emergjencës mjekësore të cilët erdhën në vendin e ngjarjes dhe pamjet e incidentit tërhoqën reagim të madh në mediat sociale.

Kategoritë
BotaLajme