SHBA, turko-amerikania propozohet si Shefe e Stafit në Departamentin e Thesarit

Gjatë administratës së Obama, Didem Nisanci shërbeu katër vite si Shefe e Stafit në Komisionin e Letrave me Vlerë të SHBA-së.

Turko-amerikanja me përvojë të gjerë në politikën e financave, Didem Nisanci është propozuar si Shefe e Stafit të Departamentit të Thesarit nën presidentin e ardhshëm Joe Biden, njoftoi “Bloomberg News”, transmeton Anadolu Agency (AA).

Didem Nisanci, aktualisht shefe globale e politikës publike për Bloomberg LP, do të jetë Shefe e Stafit e sekretares së ardhshme të Thesarit Janet Yellen, një pozicion shumë i rëndësishëm, sipas Bloomberg.

Duke cituar njerëz të njohur me këtë çështje, Bloomberg njoftoi se 47-vjeçarjes Nisanci i është ofruar pozicioni, të cilin e ka pranuar.

Nëse konfirmohet nga Senati, Yellen do të jete gruaja e parë që drejton Departamentin e Thesarit në historinë e tij 231-vjeçare dhe do të sjellë Nisancin, posti i së cilës nuk kërkon konfirmimin e Senatit.

Nisanci punoi për katër vjet si Shefe e Stafit në Komisionin e Letrave me Vlerë të SHBA-së në administratën e Obamës, ku ndër detyrat e tjera ajo shërbeu si shefe ndërlidhëse e Shtëpisë së Bardhë.

Ajo shërbeu gjithashtu si drejtore e stafit të Komitetit të Senatit për Bankat, Strehimin dhe Nënkomitetin e Çështjeve Urbane të Letrave me Vlerë, Sigurimeve dhe Investimeve, duke përfshirë pas krizës financiare globale 2007-2009.

Nga viti 1998 deri në vitin 2001, ajo ka punuar si zëvendëse e ndihmëssekretarit të Thesarit.

Asnjë deklaratë zyrtare nuk është bërë ende lidhur me këtë çështje.

 

Kategoritë
BotaLajme