Shkrimtari malazez: Mali i Zi është vendi më i rrezikshëm në Evropë

Shkrimtari dhe komentatori politik malazez Milorad Popoviç pohoi se Mali i Zi është aktualisht vendi më i rrezikshëm në Evropë.

Milorad Popovic, i cili ishte mysafir i programit “Nedeljom u 2” i transmetuar në televizionin shtetëror kroat HRT, bëri një deklaratë në lidhje me ceremoninë e kurorëzimit të Joanikije, e cila u mbajt nga Kisha Ortodokse Serbe në Mal të Zi, në Cetinje, Mali i Zi.

Duke thënë se të paktën katër qendra fuqie në Mal të Zi po luftojnë, Popoviç tha se njëra prej tyre është Kisha Ortodokse Serbe, e cila luan rolin e rojeve revolucionare në Iran. “Kisha Ortodokse Serbe aktualisht është qendra më e fortë në Karadag,” tha Popoviç.

“Nëse ka një luftë civile në Malin e Zi, njerëzit që ikin do të ikin në Kroaci, jo në Shqipëri, Kosovë, Serbi dhe Enti i Republika Srpska,” tha Popoviç. Në atë rast, Kroacia do të ketë probleme të mëdha, “tha ai.

Kategoritë
LajmeRajoni