Shlyejnë postimin: Simboli nazist në postimn e NATO-së

Përpjekja e pushtimit të Rusisë në Ukrainë ka hyrë në ditën e 14-të.

Përparimi i ushtrisë ruse është ngadalësuar për shkak të evakuimit të civilëve. Ushtria ukrainase gjithashtu vazhdon të përgatitet për betejat e qytetit.

Nga ana tjetër, negociatat mes dy vendeve vazhdojnë. Ministri rus Lavrov do të takohet nesër në Antalia me homologun e tij ukrainas Kuleba.

Sanksionet e botës kundër Rusisë vazhdojnë. Që nga fillimi i pushtimit, deri më tani janë vendosur rreth 4000 sanksione. Biden kohët e fundit ndaloi importin e naftës ruse.

Ndërkohë që po ndodhnin të gjitha këto zhvillime, në llogarinë zyrtare në Twitter të NATO-s u bë një ndarje e 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas Punëtore.

Mesazhi, në të cilin u përdor edhe ushtarja ukrainase, thuhej: “Të gjitha gratë duhet të jetojnë të lira dhe të barabarta. Në këtë Ditë të Gruas, zemrat tona janë me gratë ukrainase qëndrueshmëria dhe forca e tyre simbolizojnë frymën e kombit ukrainas. ”
Mirëpo, në këtë postim tërhoqi vëmendjen simboli tek femra ushtarake.
Simboli i nazizmit, “Dielli i Zi”, ishte tek gruaja e përbashkët e NATO-s.
NATO hoqi postin menjëherë pasi u vu re situata.
Dielli i Zi (Schwarze Sonne) është një simbol nazist dhe një lloj rrote dielli. Ajo u përdor nga neo-nazistët dhe disa nënkultura okultiste, si Satanizmi, në kontekstin e Gjermanisë post-naziste.

Kategoritë
BotaLajme