Si u shëndrrua në “hit” propaganda kundër Coca-Cola-s dhe sponsorëve të tjerë të euro 2020

Sulmuesi belg Romelu Lukaku dhe futbollisti ukrainas Andriy Yarmolenko me shaka mbajtën qëndrim të kundërt ndaj Coca-Cola dhe i bënë thirrje kompanisë të bashkëpunojë pasi Cristiano Ronaldo fillimisht refuzoi të reklamonte shishet e tyre me një mesazh për njerëzit që të pinin ujë në vend.

Pas fitores së Ukrainës kundër Maqedonisë Veriore, Jarmolenko erdhi në konferencën për shtyp dhe pasi mbaroi fjalimin e tij në lidhje me këtë ndeshje, ai dukshëm kërkoi një moment vëmendjeje dhe e përdori situatën për të ftuar Coca-Cola, Heineken dhe të gjithë sponsorët e euros për ta kontaktuar atë dhe sponsori.

Një gjë e ngjashme u bë nga sulmuesi belg Romelu Lukaku, i cili, menjëherë pasi u ul para shtypit, ftoi Coca-Cola të kontaktonte agjensinë e tij për bashkëpunim, pëas së cilës ai nuk mund të përmbahej nga e qeshura. Sidoqoftë, Lukaku nuk e përmendi Heineken.

Si një kujtesë, historia e sponsorëve të euros dhe “pijeve të shëndetshme dhe jo të shëndetshme” filloi kur Ronaldo hoqi dy shishe Coca-Cola, një nga sponsorët e euros, nga tryeza, pastaj nxori shishen e tij të ujit dhe u tha të mbledhurve: ” Pini ujë!”.

Pasi Ronaldo hoqi shishet, vlera e aksioneve të Coca-Cola në bursë në një moment ra nga 56,10 dollarë në 55,22 dollarë ose 1.6 përqind, që do të thotë se vlera e kompanisë së ekipit ra nga 242 miliardë dollarë në 238 miliardë dollarë dhe humbja ishte katër miliardë dollarë.

Coca-Cola nuk bëri një dramë, por iu përgjigj “butë” Ronaldos duke thënë se “të gjithë kanë zgjedhjen e tyre të pijeve” dhe se “çdo person ka shijet dhe nevojat e veta”.

Shtëpia ombrellë e futbollit evropian (UEFA) njoftoi të enjten se pjesëmarrësit në Euro që lëvizin pije sponsorësh në një konferencë shtypi mund të përballen me ndëshkime me mesazhin që lojtarët duhet të respektojnë sponsorët e kampionatit.

Kategoritë
Sport