Sipas burimeve izraelite në natën e Kadrit 30 mijë hebrenjë do të sulmojnë Mesxhidi Aksanë në Jeruzalem

Burimet izraelite raportuan se më shumë se 30 mijë kolonë hebrenj do të bastisnin Mesxhidi-Aksan natën 27-28 të Ramazanit.

Sipas lajmit të Kanalit 13, i cili transmeton në hebraisht, policia izraelite filloi të merrte masa për të mbrojtur 30 mijë kolonët hebrenj që pritej të sulmonin Mesxhid Aksa në Natën e Kadrit.

Në këtë kontekst, u raportua që palestinezët do të parandalohen të hyjnë në Mesxhid-Aksa përmes Portës së Damaskut natën e 28-të të Ramazanit.

Ekzistojnë shqetësime se tensioni në rajon, i cili është rritur me planet e shkatërrimit dhe evakuimit të Izraelit, ka arritur kulmin me sulmin në fjalë.

Burimet rajonale theksojnë se kolonët hebrenj janë përgatitur për bastisjen për disa kohë dhe se kjo iniciativë do të jetë më e gjera në vitet e fundit.

Kolonët hebrenj shpesh organizojnë sulme masive në xhaminë Al-AKsa të okupuar nga Izraeli, me qëllim që të vizitojnë dhe të adhurojnë.

Kategoritë
BotaLajme