Suedia e Finlanda do të aplikojnë për anëtarësi në NATO këtë qershor, përkundër kërcënimeve të Rusisë

Sipas mediave suedeze ka sinjale se Suedia do të bashkohet aleancës veri-atlantike duke tërbuar presidentin rus Putin që invadoi Ukrainën me pretekstin se donte të ndalte zgjerimin e NATO’s dhe ‘denazifikonte’ Ukrainën, transmeton Gazeta Metro.

Sipas një raporti të gazetës suedeze Svenska Dagbladet qeveria suedeze do të dorëzojë kërkesën për anëtarësim në samitin e NATO’s në Madrid në muajin qershor.

Kategoritë
Lajme