“TCG Anadolu” anija më e madhe luftarake turke realizoi me sukses aktivitetet e testimit

 TCG Anadolu, e cila do të jetë anija luftarake më e madhe e Turqisë, dita-ditës ka realizuar aktivitetin testuese

Investimet e Turqisë në industrinë e mbrojtjes po rriten

Anija luftarake do të jetë aeroplanmbajtësja vendase dhe kombëtare e Turqisë.

TCG Anadolu, e cila do të jetë flamuri i Marinës Turke kur të hyjë në inventar, u nis për aktivitete testuese përpara se të hyjë në inventar.

Anija, e cila lundroi dje nga kantieri detar Sedef në Tuzla të Stambollit, u kthye në kantier detar pas testimit të suksesshëm.

Në deklaratën e bërë nga kantieri detar Sedef, ku u ndërtua anija, “TCG Anadolu, e cila u ndërtua në kantierin tonë, u ekspozua në zonën e ankorimit nga doku dhe u kthye në kantierin tonë pas testimit të suksesshëm”. thuhej.

Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank, i cili bëri një deklaratë për aeroplanmbajtësen, tha gjithashtu për anijen në llogarinë e tij në rrjetet sociale, “TCG-Anatolian, anija më e madhe e Marinës Turke, e cila do të japë një kontribut të jashtëzakonshëm në Aftësia parandaluese strategjike e ushtrisë sonë me gjeneratën e re SİHA që do të mbajë, po përgatitet të hyjë në inventar. Është e pamundur të mos krenohesh duke parë këtë foto!”

Kategoritë
BotaLajme