Të burgosurit e kampit të vdekjes në Prijedor paraqitën një ankesë kundër prezantuesit të TV Milomir Maric

Të burgosurit të kampit të vdekjes në Prijedor kanë paraqitur një ankesë kundër kompanisë televizive Happy nga Serbia, drejtuesit Milomir Marić dhe drejtorit Predrag Antonijević, për deklarata në lidhje me të arrestuarit dhe kampe në Prijedor, transmeton Gazeta e Re.

Kërkesa u dërgua në Organin Rregullator për Media Elektronike të Serbisë, dhe aplikantët janë ish të arrestuarit Satko Mujagić, Fikret Alić dhe Shoqata e të Paraburgosurve Kozarac.

Raporti thekson se deklaratat e drejtuesit dhe drejtorit shkelin Ligjin për Media Elektronike të Republikës së Serbisë, duke pasur parasysh se gënjeshtra në televizion është e ndaluar, si dhe shkel rregulloren për mbrojtjen e të drejtave të njeriut në fushën e shërbimeve mediatike.

Happy TV i kërkohet të paraqesë regjistrimin e diskutueshëm të emisionit dhe që Organi Rregullator për Media Elektronike të kryejë procedurën e vendosjes së masave ndaj kësaj shtëpie për shkak të një shkelje serioze të detyrimeve në përmbajtjen e deklaruar në atë shfaqje.

Dy javë më parë, Mariç priti regjisorin e filmit “Dara iz Jasenovac”, dhe së bashku ata deklaruan se kampet afër Prijedorit nuk ishin kampe përqendrimi, por qendra të përqendrimit të tipit të hapur në të cilat kërkonte strehim popullata joserbe. Pastaj, drejtori Antonijević tha për presidentin e Shoqatës së të Burgosurve, Fikret Alić, nga fotoja e famshme “njeriu pas telit” se ishte i dobët sepse vuante nga tuberkulozi.

“Por ishte e hapur. Ata mund të dilnin nga ai kamp sa herë që të donin. Ishte një kamp përqendrimi për t’u mbuluar, në mënyrë që askush të mos i vriste. Dhe ata e ushqyen më vonë. Ata morën atë të dobëtin dhe e treguan përreth. cirk në Evropë. Kjo është propaganda e tyre, “tha Maric pas deklaratës së drejtorit./Gazeta e re.

Kategoritë
LajmeRajoni