Tensionohet situata në mes të Vuçiçit dhe Jeremiçit, dy politikan ishin gati të përleshen

Një ditë më parë, Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, u bëri thirrje përfaqësuesve të Partisë Popullore, Vuk Jermiç, Miroslav Aleksiç, Borislav Novakoviç, Vladimir Gajie dhe Borivoje Boroviç, “që të vijnë ta shohin atë personalisht nëse ata guxojnë” dhe se ai do të merrej vetë me to. Anëtarët e Partisë Popullore iu përgjigjën ftesës së kreut të shtetit serb dhe këtë mëngjes u paraqitën para Presidencës në vendin e Andriçev. Sipas dëshmisë së Jeremiç, Vuçiç u shfaq para tyre,duke thënë: “Le të më rrahim”.

Një ditë më parë, Presidenti i Serbisë u bëri thirrje përfaqësuesve të Partisë Popullore, Vuk Jermiç, Miroslav Aleksiç, Borislav Novaković dhe Vladimir Gajić, “të vijnë dhe ta identifikojnë personalisht nëse ata guxojnë” dhe se ai do të merret me ta vetë. Anëtarët e Partisë Popullore u shfaqën këtë mëngjes përpara Presidencës në venacin e Anriçev.

“Ne të gjithë erdhëm dhe ai tha se do të luftonte. Borivoje Boroviç aktualisht është jashtë vendit. Të katërt erdhëm për t’i thënë presidentit që të mos kishte frikë prej tij. Ai na ftoi dhe ne erdhëm për të kërkuar një pritje për të parë se çfarë donte të thoshte, “tha kreu i Partisë Popullore, Vuk Jeremic, para se të hynte në Presidencë.

Pas disa minutash në ndërtesën e Presidencës, përfaqësuesit e Partisë Popullore iu drejtuan përsëri medias. Jeremic tha se Vuçiç zbriti poshtë dhe ishte dukshëm i zemëruar.

“Presidenti zbriti dhe ai po dridhej. Ishte e pakëndshme për njerëzit e sigurisë. Ai filloi të bërtiste dhe të vinte veten në fytyrat tona dhe të thoshte: ‘Lëreni të më rrahë’. Në atë moment kishte siguri përreth tij. E ftova të dilte jashtë, por ai nuk guxoi. Ai na mallkoi, ofendoi dhe na kërcënoi. Fytyra ime hyri brenda dhe më tha se isha një hajdut. E pyeta nëse mund ta themi atë në RTS dhe të flisnim, ai në mënyrë të qartë tha që nuk duhet ta bëjmë, “vuri në dukje Jeremiç.

Kryetari i Partisë Popullore shpjegoi se përfaqësuesit e partisë së tyre u paraqitën para Presidencës për shkak të ftesës së Vuçiq për të ardhur në mënyrë që ai t’i mundte ata.

“Ne u shfaqëm për ta pyetur atë nëse ishte vërtet normale që ai t’i thërriste publikisht qytetarët e Serbisë dhe kundërshtarët e tij politikë t’i rrahin ata. Ky ishte plani ynë, por nuk mund të bëhej, sepse ai, natyrisht, zbriti me katër ose pesë vetë nga sigurimi dhe filloi të na bërtiste. Pastaj ai u kthye dhe u largua. E pyetëm se nga po ikte sepse nuk e mbaruam bisedën. Pastaj ai u kthye dhe vazhdoi të bërtiste dhe mallkonte, “Jeremic përshkroi takimin me Vuçiç, duke shtuar se ai kishte vetëm një pyetje për presidentin e Serbisë.

“E pyeta nëse ishte gati të fliste me mua në televizion. Ai tha jo. Ne kemi disa dëshmitarë që e dëgjuan atë, “përsëriti Jeremic.

Kategoritë
LajmeRajoni