Tre gabime që bëjnë prindërit në ditët e para të shkollës

Sigurisht ditët e para në shkollë janë të veçanta për fëmijën dhe për pjesën tjetër të familjes.

Edhe ndërsa fëmijët përpiqen të përshtaten, prindërit shpesh bëjnë gabime. Shihni më poshtë tre nga më të zakonshmet…

Ata nuk japin kohën e nevojshme për t’u përshtatur

Ka raste kur fëmijët bëjnë përparim të madh në ditën e parë të shkollës. Sidoqoftë, disa e kanë mjaft të vështirë dhe duan më shumë kohë për t’u mësuar me mjedisin e ri. Mbështetja dhe mirëkuptimi i prindërve në këto raste është vendimtare.

Ata nuk kontrollojnë emocionet dhe ankthin e tyre para fëmijës

Në shumë raste, prindërit shprehin ndjenjat e tyre para fëmijëve të tyre. Kjo do të thotë, ata shpërthyen në lot kur largohen ose janë mjaft të shqetësuar, duke transmetuar  pa dashje stresin dhe ankthin e tyre  tek vetë fëmijët.

Ata nuk përgatiten siç duhet para ditës së parë

Prindërit me siguri nuk mund të marrin me mend gjithçka që fëmija i tyre do të përjetojë në shkollë. Sidoqoftë, ato mund ta ndihmojnë atë të kuptojë gjërat që mund të ndodhin në ditët tuaja të hershme, duke i dhënë atij një ide të përgjithshme. Në këtë mënyrë, fëmija nuk do të ndihet vetëm gjatë këtij tranzicioni të rëndësishëm.

Kategoritë
Të ndryshme