Trupi i mumjes të lidhur me litar, rreth 1200 vjeçare, ishte mes 25 deri 30 vjeç

Një mumje që vlerësohet të jetë 800 deri 1 mijë e 200 vite e vjetër u zbulua nga arkeologët në Lima të Perusë.

Studiuesit nga Universiteti Kombëtar i San Markos gjetën trupin e ruajtur të një të riu mes 25 deri 30 vjeç, të lidhur me litarë dhe me duart që i mbulonin fytyrën, një mumje që besohet se daton që nga kohët parahispanike.(voa)

Kategoritë
BotaLajme