Turisti britanik ndan një pjesë të trashëgimisë së tij për stafin e hotelit turk

Charles George Courtney, i cili qëndroi në të njëjtin hotel në Kusadasi çdo vit, vdiq në vitin 2017.

Punonjësit e një hoteli në jugperëndim të Turqisë u befasuan kur një turist britanik të cilit ata i kishin shërbyer për vite të tëra nuk i harroi ata para vdekjes së tij, raporton Anadolu Agency (AA).

Charles George Courtney, i cili qëndroi në hotel në qarkun Kusadasi të provincës Ajdin çdo vit që vinte për pushime që nga viti 1997, krijoi miqësi të ngushtë me stafin e hotelit.

Courtney mori trajtim në një spital në provincën e Izmirit pasi u sëmur në vitin 2014.

Punonjësi i hotelit Taskin Dastan dhe kolegët e tij e vizituan atë në spital.

Pasi Courtney vdiq në të njëjtin vit, Dastan dhe 10 shokët e tij pranuan një letër nga Britania e Madhe në vitin 2017. Ata u emocionuan kur panë që Courtney u kishte dërguar para.

Dastan i tha AA-së se miqësia e tij me Courtney, i cili qëndroi në hotel dy herë në vit, filloi në vitin 1997.

Duke vënë në dukje se nuk mund ta harronte bisedën që kishin në spital, Dastan tha: “Ai ishte shumë mendjemprehtë dhe i sjellshëm. Ai na tha se donte të na jepte ndihmë financiare për edukimin e fëmijëve tanë. Nuk e mora shumë seriozisht derisa mora letrën e dërguar nga konsullata. Ai i la një ndihmë të vogël edhe një shokut tim që punon në hotel”.

Courtney ndau gati 50 mijë lira turke (6.030 dollarë) Dastanit nga trashëgimia e tij.

Pas vdekjes së tij, dhoma ku Courtney kishte qëndruar rregullisht çdo vit u emërua “Charles” nga menaxhmenti i hotelit.

Kategoritë
BotaLajme